Haptotherapie

‘Je bent een levend en belevend mens’ – Willem Pollmann

En zo ís het.

Synoniem voor levend en belevend is voor mij voelen en gevoelens. 

Het verschil? Voelen is een werkwoord en staat voor in beweging zetten. Gevoelens is een zelfstandig naamwoord en staat voor hoe jij iets beleeft. 

Heel vaak worden deze twee woorden door elkaar gebruikt. Bijna net zo vaak als dat iemand zegt dat ie iets voelt, terwijl het eigenlijk een gedachte over iets is…

Het onderscheid tussen voelen, gevoelens en gedachten is eigenlijk best eenvoudig te maken. Maar meestal door pijnlijke ervaringen die je inmiddels al achter de rug hebt, zou je zomaar even niet meer kunnen herinneren hoe het ook alweer zit. Schiet je ook gewoon nog wel in een ‘oude kras in de plaat’. Gelukkig zit de informatie er nog altijd, met name in je lijf. En ook al denk je te weten hoe het zit, gedachten blijken vaak een hindernis in plaats van behulpzaam. Remmend in plaats van stimulerend.

Tsja, maar wat wil een pijnlijk lijf, eindeloos veel negatieve gedachten en dan ook nog heel moe zijn je nu precies vertellen? Met haptotherapie ontwar je de kluwen van gedachtestroom en zie je weer het verband tussen denken en voelen. Want dat is wat je wilt, toch? Vooruit en niet stilstaan of zelfs achteruit. Haptotherapie haakt met name aan op jouw gevoel en zet in beweging wat in beweging mag komen. 

Wat voel je? Wat denk je? Wat doe je? Alles mag er zijn. Jij, met jouw gevoel, gevoelens en gedachten. Dat is wie jij bent, nu. Wat haptotherapie voor jou kan betekenen, hangt natuurlijk af waarmee je bij mij in de praktijk komt. Wil je weer het verband leren voelen tussen denken, doen en voelen? Heb je angst, depressieve of burn-out klachten? Misschien relatieproblemen of moeite met grenzen stellen? Hoe ga je sowieso om met de uitdagingen die dagelijks op jouw pad komen? 

Je bent zo welkom in mijn praktijk. Ik werk heel graag met je samen en deel van harte mijn jarenlange ervaring en kennis.