Born to be Alive!

Manifesteren is hip en komt steeds vaker voorbij in gesprekken in de praktijk. Het idee achter manifesteren is dat je door middel van je gedachten en gevoelens, invloed hebt op je omgeving. Het wordt ook wel gekoppeld aan de wet van aantrekking. Dus als je denkt en voelt dat je succes en overvloed waard bent, trek je dit soort ervaringen naar je toe.

De behoefte om manifesteren in te zetten is meestal omdat je iets anders wil dan wat er op dit moment gebeurt in je leven. Om het chique te zeggen; jouw leefomstandigheden zijn niet in overeenstemming met je gevoel. Omdat dit uiteindelijk gaat wringen, kost het meestal veel energie.

Alleen…wat nu als je heel goed denkt te weten wat je wil, maar minder gevoel hebt voor wat er in je leeft? Waar voel je eigenlijk jouw behoefte aan succes en overvloed? Waar voel je dat jij ‘het’ waard bent? Waar voel je wie jij bent en waar jij van ‘aan’ gaat?

Gevoel van leven, zit in jou. Als je je hiermee verbindt, dan kun je bewust worden welke situaties invloed hebben op jouw unieke dynamiek. Word je ergens door aangetrokken of wil je er juist van weg. Waar voel je dat dan in je lichaam? Zonder oordeel; dus niet vanuit je hoofd bedenken of je iets leuk, mooi of lelijk vindt, raar of ok. Vóelen. En waar zit dat gevoel dan?

Mijn ervaring in de praktijk is dat die stap heel confronterend kan zijn. Het kan betekenen dat je ineens gaat voelen dat de leefomstandigheden die jij om jouw leven heen hebt gebouwd, heel veel aanpassing vergen van jou. Aanpassen doen we met name om confrontaties uit de weg te gaan en natuurlijk om aardig gevonden te worden. Je merkt ineens hoeveel energie het kost om je staande te houden in bijvoorbeeld een baan of een relatie. Woorden als ‘behoefte om jezelf te kunnen zijn’, komen nogal eens voorbij op zo’n moment.

Het is bij lange na niet altijd nodig om te breken met jouw leefomstandigheden. Door te leren af te stemmen op je gevoel, zou het zomaar kunnen dat jouw leefomstandigheden zich aanpassen. Gewoon… van ZELF. Want als jij verbonden bent met jouw eigen binnenwereld, en ernaar handelt, is het eigenlijk gewoon manifesteren, maar dan minder hip 😉

Herken jij jezelf in deze blog en heb je behoefte om weer te verbinden met jouw gevoel? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek via mijn website www.madelonkoers.nl of stuur een mail naar info@madelonkoers.

#haptonomie #haptotherapie #manifesteren #leven #stress #burn-out #Den Haag #Nootdorp #veiliglijf #rust #vertrouwen