Triggers

Iedere dag word je getriggerd door prikkels of situaties. Getriggerd worden gaat vrijwel automatisch en roepen herinneringen op die je misschien liever vergeet. Wat zijn triggers eigenlijk, wat veroorzaakt ze en hoe kun je er beter mee omgaan? Met haptotherapie kun je leren inzicht te krijgen in je triggers, maar ook om ze te accepteren en ermee om te gaan.

Triggers zijn emotionele reacties die ontstaan door bepaalde situaties, woorden, de toon die iemand aanslaat of geuren. Maar ook je eigen gedachten zoals ‘ik word niet gezien’ of ‘ik ben niet goed genoeg’, kunnen van alles aanwakkeren. Ze kunnen je meenemen naar het verleden, naar situaties die je misschien wel diep hebt weggestopt. Je reactie kan variëren van lichte irritatie tot intense angst of verdriet. Ook lichamelijke reacties kunnen voorkomen, zoals ingehouden of oppervlakkige ademhaling, maar ook onrustig of verdoofd voelen.

Wat belangrijk is om te begrijpen is dat triggers geactiveerd kunnen worden, zonder dat je hier controle over hebt. Vaak snap je ook niet waarom iets je zo erg heeft geraakt. Dat komt door de lading die naar boven komt als je getriggerd wordt. Het herkennen en begrijpen wat de oorsprong is van de trigger(s), is de 1e stap om de (intense) reacties beter te kunnen reguleren.

Waar het uiteindelijk om draait is; ken jezelf, herken jouw patronen en weet waar je gevoelig voor bent. Zo leer je herkennen welk overlevingsdeel wordt geactiveerd die je mogelijk weghoudt bij je gevoel.

Als haptotherapeut kan ik je ondersteunen in het onderzoeken en inzichtelijk krijgen van jouw triggers en hoe je ermee om kunt gaan. Dit doe ik door middel van aanraking, gesprekken en oefeningen. Tijdens de behandelingen doorlopen we welke lichamelijke sensaties en emoties worden geactiveerd. Haptotherapie helpt om opnieuw contact te maken met jouw gevoelens op een diepere laag, zodat je de signalen van jouw lichaam kunt begrijpen en hoe deze in verband staan met emotionele reacties.

Het maken van een afspraak kan via mijn website www.madelonkoers.nl of bel naar mijn mobiele nummer 06-5463309.

#trigger #trigger #haptonomie #haptotherapie #voelen #gevoel #gevoelens #vitaliteit #ademhalen #vanjehoofdnaarjelijf #angst #denken