Rust in je hoofd

Ik ben een maand op vakantie geweest; gefietst vanaf mijn woonplaats naar Rome. Geleefd vanuit 2 fietstassen en het enige wat ‘moest’, was fietsen, eten en slapen. De eenvoud van bewegen, eten slapen, zo min mogelijk prikkels en maar één doel (aankomen op de bestemming) was een verademing, letterlijk.

Vanmorgen werd ik wakker met het to-do lijstje voor vandaag in mijn hoofd en direct voelde ik het verschil met de vakantie. Heel veel onrust in mijn lijf, ik voelde druk, gein nóg meer denken.

Omdat de tijd nog kort is tussen de vakantie en thuis zijn, was het relatief makkelijk te herkennen dat het mijn gedachten waren die invloed hadden op mijn gevoel. Daardoor liet ik me niet meevoeren in de maalstroom van gedachten. Ik zei tegen mezelf dat het helemaal niet nodig was om op dat moment over welke lijst dan ook na te denken. Daarna een diepe inademing, diepe uitademing, voelde mijn matras, voelde mijn lijf en…rust.

Cliënten vertellen vaak dat zij last hebben van een druk hoofd. Veel denken, piekeren, herhalende gedachten, van alles moeten. Bij voorkeur willen ze dat dit stopt en het liefst meteen. Logisch, want meestal maken de ontelbare gedachten dingen ingewikkeld en onoverzichtelijk.

Met haptotherapie begeleid ik cliënten terug naar de basis; hun lijf. Dat kan door bewust te ademen, je voeten te voelen en de stoel waarop je zit. Je merkt direct dat de focus op je gedachten afneemt en meer balans is tussen denken en voelen. Het mooie is, je lijf maakt dingen niet ingewikkeld en onoverzichtelijk, maar juist eenvoudig. Dat kun je bereiken met haptotherapie.

Heb jij behoefte aan meer rust in je hoofd? Bel 06-54633309 of mail naar info@madelonkoers.nl voor meer informatie of het maken van een afspraak.

#rustinjehoofd #bevestigen #haptotherapie #haptonomie #angst #depressie #overprikkeld #vanjehoofdnaarjelijf #zijnwiejebent #therapie #piekeren #denken #eigenwaarde # liefde #vertrouwen #balans