Boosheid en verdriet

Als ik pijn voel, dan gebeurt er ineens heel veel in mij. Ik ga denken (wat is er gebeurd? Wat heb ik gemist? Wat heb ik gedaan? Waarom doet die ander zo? Etc.), maar er kunnen ook gevoelens naar boven komen van boosheid of verdriet.

Wat ik veel mensen zie doen is dat ze een (onbewuste) voorkeur voor boosheid hebben. Wat heel logisch is, aangezien boosheid een beweging naar buiten geeft. Je gooit ‘het’ gevoel letterlijk naar buiten. Je scheldt op iemand, je gooit iets kapot, je gaat sneller lopen. Sowieso worden al je bewegingen sneller. Kortom, je wilt ergens van af! Alleen geeft dit maar een heel tijdelijk soort van opluchting. Vervolgens begint de denkcirkel weer opnieuw met een uitbarsting van boosheid er achteraan.

Mijn eerste neiging is meestal dat ik naar binnen ga. Ik heb behoefte om bij mijn gevoel te blijven en zoek de rust op. Zittend of wandelend voelen wat er te voelen is en hoef hier niets aan te veranderen. Ik blijf mild voor mezelf en de ander.

En dan ineens is er een zucht, een diepe ademhaling en soms een traan. De verzachting in mezelf geeft me rust en maakt pijn draaglijk. Ook opluchting, maar met veel meer ‘bodem’ waardoor de kans op een nieuw denkspektakel klein is.

Ik voel dan veel meer acceptatie van de situatie dan als ik kies om boos te worden. Dat heb ik ook moeten leren, omdat dit van huis uit niet werd meegegeven. Haptotherapie heeft hierin heel veel voor mij gedaan.

Ben jij vaak boos, maar voel je eigenlijk verdriet en heb je behoefte om het patroon van denken, boosheid, denken, boosheid te doorbreken? Haptotherapie helpt je hierbij. Je kunt mij bellen op 06-54633309 of een mail sturen naar info@madelonkoers.nl om een afspraak te maken. In januari 2023 heb ik nog een paar plekken vrij.

#boosheid #verdriet #voelen #gevoelens #haptotherapie #rust #zachtheid #denkstoornis #ademhalen #opluchting #www.madelonkoers.nl